Even voorstellen

Mijn naam is Martine Meilink. Na het behalen van mijn VWO-diploma in 1996, begon ik aan de studie logopedie aan Hogeschool Utrecht. In juni 2000 studeerde ik af als logopedist met daarbij de differentiatie gehoor (akoepedie).
Sinds 1 augustus 2000 heb ik mijn eigen praktijk. In 2008 volgde ik de ParkinsonNet-scholing. In 2012 werd ik Master Special Educational Needs (MSEN), uitstroomprofiel Onderwijs en Leerproblemen, specialisatie Dyslexie.
In mijn praktijk zie ik daarom veel kinderen met dyslexie en volwassenen met de ziekte van Parkinson. Ook kinderen met spraak,- taal-, stem-, en mondmotorische problemen kunnen bij mij terecht. Ik behandel daarnaast regelmatig volwassenen met bijvoorbeeld afasie, dysartrie en (ver)slikproblemen. Sinds een aantal jaar verzorg ik (groeps)cursussen spraakafzien (‘liplezen’).

Om mijn kennis up to date te houden en te vergroten volg ik natuurlijk regelmatig cursussen, congressen, symposia en workshops. Verder ben ik aangesloten bij Kwaliteitskring ‘Logisch!’, Dyslexiekring 'Praktisch, BLOK (Betrokken Logopedisten Kennemerland-zuid/midden), het samenwerkingsverband LIJN (Logopedisten IJmond-Noord), het Dyslexie Collectief en Zorg Totaal Heemskerk.
Daarnaast maak ik deel uit van het NeuroNetwerk Midden-Kennemerland en het ParkinsonNetwerk Beverwijk-Heemskerk

Ik ben onder meer gecertificeerd voor het geven de Hanen-ouderprogramma's (taalontwikkeling), het PPEP4ALL-programma (Patiënt- en Partner Educatie Programma voor alle chroninsch zieken) en de cursus 'Signalering van logopedische problemen voor leerkrachten'.

Als bevlogen logopedist neem ik graag de tijd voor cliënten en probeer ik uit iedere behandeling te halen wat erin zit. Daarom heb ik ervoor gekozen om te werken als contractvrije logopedist.
Dit maakt van mijn cliënten ook bewuste(re) zorgconsumenten.