Skip to main content

Vergoeding & tarieven

Contractvrije logopedie - wat krijgt u vergoed?

Logopediepraktijk Beverwijk werkt sinds een aantal jaar volledig contractvrij. Dit betekent dat er geen contracten zijn afgesloten met de zorgverzekeraars. Dit is een bewuste keuze. Zorgverzekeraars beperken behandelingen steeds meer door hun regelgeving, bureaucratie en lage tarieven. Door middel van contractvrije logopedie kan de kwaliteit van de behandelingen gewaarborgd blijven; tijdens de behandeling heeft u de volle aandacht. Buiten de behandelingen is voldoende bij- en nascholing, waardoor de nieuwste ontwikkelingen op de verschillende vakgebieden worden bijgehouden. De praktijk schaft regelmatig nieuw materiaal aan en blijft op deze manier up-to-date.

Wat betekent dit voor u?

De hoogte van de vergoeding van logopedische behandelingen bij een contractvrije logopedist is afhankelijk van uw polis. U kunt dit het beste navragen bij uw zorgverzekeraar. Bij een restitutiepolis vergoedt de zorgverzekeraar in veel gevallen het volledige tarief. Bij een naturapolis betaalt u een gedeelte zelf. De facturen worden verzorgd door het factoringbureau Infomedics. U bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd voldoen van de facturen en het eventueel indienen van de facturen bij uw zorgverzekeraar. Zie ook onze betalingsvoorwaarden.

Betalingen via Infomedics

Afmelden

De behandelingen vinden plaats volgens afspraak en dienen bij verhindering in alle gevallen tenminste 24 uur van tevoren te worden afgezegd (telefonisch / e-mail).

Indien u de behandeling minder dan 24 uur van tevoren heeft afgezegd, ongeacht de reden, wordt € 37,50 bij u in rekening gebracht via Infomedics. Dit geldt ook in geval van ziekte.
Verzuimfacturen kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

Tarieven 2024

Onderstaande prijzen gelden vanaf 1 januari 2024 t/m 31 december 2024.
Logopedie is vrijgesteld van BTW.

Intake & onderzoek / Eenmalige logopedisch onderzoek (max 30 minuten)

€ 97,50*

Reguliere individuele zitting (max 30 minuten)

€ 48,75*

Uittoeslag (bij behandeling aan huis))

€ 27,00*

Telefonische zitting (max 15 minuten)

€ 24,40*

Overleg met derden (per 30 minuten)

€ 48,75**

Verslaglegging aan derden (per 30 minuten)

€ 48,75**

Te laat afgemelde afspraak (minder dan 24 uur van tevoren)

€ 37,50**

Dyslexiebehandeling buiten de vergoede zorg (max. 45 minuten)

€ 72,50**

*   wordt door de zorgverzekeraars (deels) vergoed
**  wordt niet door de zorgverzekeraars vergoed